Какво са камини с ризи от вода?

fireplace

Камини с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за използване в съпоставка с останалите отоплителни уреди с дървесина. Всъщност, те са по-елементарни за поддръжка от другите на газ, нефт или печките с електричество. Печките с пелети вършат работа с дървесни пелети, представляващи сбит материал от дърва, подобен на заешката храна. Ако имате камина вкъщи, то спокойно можете да обмислите варианта за покупка на отделна водна риза за камина, с която да минете към по-икономичния и екологично предпочитан вариант за отопление с материал от дървесина.

Една типична камина на пелети разполага със специален механизъм, като смята какво точно количество пелети е необходимо да са изгорени, според обема на помещението, което се затопля. Повечето модели пелетни камини с водна риза притежават най-малко 2 възможности за настройване на огъня. Също така притежават специална вентилационна система, с която разпръскват сформиралият се горещ въздух. Камините с пелети с водна риза са доста икономични и не мърсят с прахови отлагания и сажди помещението, в което са поставени. В зависимост от модела камина на пелети, която желаете, те биха могли да натрупат м/у 10.000 до 60.000 BTU/час (английска единица за топлина).

Пелетната камина с водна риза обгаря пелетите изключително ефективно и по време на действието на изгаряне се отделя минимално количество дим, това е причината да не ви се налага да привързвате камината към системата за кумини. Изгорелите газове преминават през мъничка тръба в стената на открито. Пелетните камини са снабдени със специфична тръба Клас L, която е изработена от неръждаема стомана отвътре, а отвън е подсилена с цинк или алуминий. Камините с пелети е възможно да са прикрепени към системата с комина, но с тръба, която е с по-малък размер от стандартния, изградена от стоамана, която не ръждясва.

Камините с пелети на водна риза се зареждат много по-рядко в сравнение с други отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Презареждането с пелети е от порядъка от веднъж на денонощие до 2 пъти на седмица в зависимост от модела камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да заредите с пелети камината, ще е нужно само да ги изсипете в контейнера на камината, който най-често е с обем от 15 и 58 килограма пелети. Самата камина има специално апаратче, наречено свредел, по този начин се премятат пелетите от бункера към камерата в камината.

Крайните цени на пелетни камини с водна риза варират от 700 и 3000лв. Инвестирането в камина с пелети ще ви се изплаща с години наред. Вградените камини с водна риза пестят площ и създават чувство за удобство на къщата.

Открийте още: камина на пелети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *