Кога имаме нужда от зимни и летни автомобилни гуми

tyres

В последните няколко години може би една от най-обсъжданите въпроси между шофьорите е това наистина ли зимните гуми е нужно да са задължителни или не.

Съществуват много разногласия разбира се. Реално, в Страната няма публично избран, задължаващ ни да шофираме с помощта на зимни гуми в студения период или пък летни през летните месеци.

Въпреки всичко това, е добре да сме запознати с това през кои точно периоди с какъв тип е необходимо да оборудваме колата си, за да гарантираме личната си, тази на пътниците и останалите членове в придвижването безопасност.

Какво трябва да знаете за всесезонните гуми?

Първата максима за това дали имаме необходимост от зимни или летни автомобилни гуми е температурата на въздуха. Ако тя падне под седем градуса по Целзий, то зимните гуми се явяват подходящия вариант.

Точно това осигурява устойчиво сцепление на автомобила с мокра, снежна или пък заледена настилка.

Обикновено цикъла за шофиране на автомобил с летни гуми са от началото на месец Април до края на месец Септември, а този на зимните гуми – от началото на Октомври до края на месец март.

Да се насочим по-правилно в избора на тип автомобилни гуми през специфичните периоди на календарната година ще се поверим на експертите от една водеща марка за създаване на гуми за леки автомобили – Continental.

Позовавайки се на може би един от големите в този бизнес, на лице са няколко варианти за подбор на гуми спрямо сезона:

При температура над петнадесет градуса и сух асфалт – за по-малък спирачен път и управление на колата се препоръчват летни гуми.

GumiMax дава следните съвети за автомобилни гуми

При температура над 15 градуса и влажен път – за по-съкратен спирачен път и добра защита за аквапланинг се предлагат летни, но и зимни гуми за максимална защита от „воден джоб“.

При температура под седем градуса, комбинирана със сняг, дъжд, лед или слана – за по-съкратен път на спирачките и превенция от слалом се предлагат зимни автомобилни гуми с грайфер над 3мм. дълбочинност.

Вие сами бихте могли да разберете защо точно летните гуми са желателни за използване в лятото, пролет и ранна есен, докато зимните гуми по време на студените периоди, които предразполагат към заснежени, заскрежени или заледени пътища.

В някои случаи изборът на правилни автомобилни гуми би могло да предпази наистина много животи.

В сайта ни, може да откриете голям избор от всесезонни гуми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *