Ценни съвети за свежа морава

За да имате мечтаната от Вас поляна, трябва да изберете правилната смеска за трева (комбинация от семена), примерно английски райграс или власатка. Има съответстваща смесица от семена за почти всеки тип тревна площ.

А те е възможно да бъдат декоративни, спортни, обществени или просто други ландшафтни терени.

Поливане на моравите

Поляните е възможно да са поливани и ръчно – с маркуч и воден пистолет, също и автоматично – с разпръсквачи.

Ако случайно се прави това през деня, изпарява се част от водата, без да е използвана. Поради тази причина все повече навлизат по-интелигентни, ефикасни и спестявайки водата с-ми.

Доста широко разпространени са прибиращите се пръскащи глави.

Построяването на такава система за поливане Ви гарантира покой дълги години занапред, позволяващо комфортно да поливате ливадата с натискане на един бутон или пък с таблет за поливане.

Торене на моравите

При окосяването се отнемат малка част от хранителните съставки на тревата. Разбира се това може да се компенсира с торене.

Важно е да се върши през пролетта и есента, в зависимост от мащаба на натоварване на тревния терен, също така и от вида наторяващ продукт, използван от Вас.

На пазара все повече се предлагат гранулирана тор с продължително действие – траеща няколко месеца.
Краища на тревни площи
За окрайчване на тревните площи, доста удобен инструмент е акумулаторна ножица с дълги дръжки.

Реновиране на тревни площи

Винаги, когато пролетта идва и ливадата се раззелени, на места би могло да се задържат кафяви елементи. Те се коригират чрез срязване с ръчен инструмент (примерно права лопата).

Подрязаното място е възможно да се попълни с тревен чим. Различен вариант е след елиминиране на загиналите треви, да се разрови почвата и да се посадят нови семенца.

Методика на косене

Всеки един път докато подрязвате, е необходимо да разменяте режещата посока. Или винаги ще натискате стъблото само в една посока, това допринася до далеч по-лесно сплъстяване на ливадата. В случай, че обикновено подкосявате надясно, редувайте с подрязване наляво. Често е нужно и по напречно, като разменяте курса.

Открийте повече информация:  ножица за арматура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *